Ціни на нафту на світових ринках продовжують падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту на світових ринках продовжують падати

Енергетика
2969
Ціни на нафту знижуються за рахунок надлишкової пропозиції при млявому попиті.
До 8.05 ф’ючерси на Brent подешевшали на $ 0,48 до $ 97,91 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $ 0,40 до $ 92,01 за барель.
«Якщо подивитися на ріст видобутку за останній рік, видно дуже сильне зростання в США, в основному з нетрадиційних джерел, і в інших регіонах поза ОПЕК … зростання відбувається не за рахунок ОПЕК», – сказав економіст National Australia Bank (NAB) Фін Зібель.
Країни ОПЕК обговорять політику в галузі видобутку на нараді 27 листопада. Бюджет деяких учасників картелю заснований на ціні нафти не нижче $ 100 за барель, і генеральний секретар організації сказав минулого тижня, що ОПЕК може скоротити видобуток в майбутньому році.
Для оцінки споживання інвестори чекають PMI виробничого сектора Китаю, яка буде опублікована у вівторок. Раніше Китай повідомив про мінімальне за шість років зростання виробничої активності.
«Загалом ми бачимо надмірну пропозицію і дуже млявий попит в поєднанні із спокоєм через геополітичні події на Близькому Сході та Україні», – сказав Зібель.
Французька авіація завдала ударів по позиціях Ісламської держави в Іраку в рамках військової кампанії проти радикальних ісламістів, які захопили третину території Іраку і багато регіонів Сирії. У Лівії тривають бої між різними угрупованнями, через що було зупинено видобуток нафти на найбільшому родовищі країни ель-Шарара.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас