Банки США збільшили споживче кредитування майже на 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США збільшили споживче кредитування майже на 9%

Кредит&Депозит
179
Банки і різні кредитні союзи США наростили споживче високопроцентних кредитування на особисті потреби; в даному секторі спостерігається висока конкуренція, пише The Wall Street Journal.
Згідно з відомостями бюро кредитних історій Equifax кредитні організації США в I півріччі поточного року видали подібні позики на $ 34,5 млрд, що на 8,7% більше, ніж за аналогічний період в 2013 р. Показник зростає в I кварталі вже четвертий рік поспіль після самого низького рівня в $ 26,7 млрд в I півріччі 2010 р.
В епоху фінансової кризи традиційні кредитні організації відмовилися від позик на особисті потреби, однак тепер, коли в економіці спостерігається поліпшення, а більш жорсткі правила щодо іпотечних позичок і кредитних карт зменшують доходи, кредитори повертаються до цього джерела. Максимум зафіксований в період січень-червень 2007 р і становив $ 62,7 млрд.
За останні роки небанківські кредитні установи, серед яких Lending Club і Prosper Funding LLC, потіснили банки в цьому сегменті.
Споживчі кредити на особисті потреби пов’язані з великими ризиками для кредитора, ніж інші види кредитування, зважаючи на відсутність забезпечення чи застави, на які можна звернути стягнення. Щоб заповнити ризики, кредитори зазвичай стягують вищі відсотки по таких позиках.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас