Франція вражена безпрецедентною кризою, яка може привести Європу до краху - Саркозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція вражена безпрецедентною кризою, яка може привести Європу до краху - Саркозі

Світ
5573
Франція переживає найтяжчу кризу, яка може підштовхнути до краху всю Європу. Таку думку висловив в неділю ввечері екс-президент країни Ніколя Саркозі, який вперше за довгий час виступив з великим інтерв’ю на центральному телебаченні.
“У 2008 році криза, що вразила весь світ, торкнулася і Франції. Це була така криза, якої світ не знав з 1929 року, – нагадав політик у вечірньому ефірі телеканалу France 2. Ця криза торкнулася всіх без винятку країн і всіх галузей. А в 2014 році вже криза у Франції може підштовхнути Євросоюз до банкрутства. І в цьому полягає зміна (ситуації)”.
“Якщо я програв, відповідальність лежить на мені”
Як визнав Саркозі, в 2012 році на президентських виборах він допустився помилок, які призвели до його поразки. “Якщо я програв, відповідальність лежить на мені”, – зауважив він. Зокрема, додав екс-президент, помилковим було уявлення про те, ніби “успіху можна добитися поодинці”, яке виникає від “надлишку енергії і віри в свої ідеали”. “Проте індивідуального успіху не буває, – підкреслив він. – Можливо, з віком стає менше енергії, але приходить мудрість, передбачливість”.
Повернення в політику
Говорячи про рішення повернутися в політику, Ніколя Саркозі зазначив, що не бажає дивитися на те, як його країна “виявиться приречена або на сьогоднішній принизливий спектакль, або на перспективу тотальної ізоляції” у разі приходу до влади вкрай правої партії “Національний фронт”. “У мене не просто є бажання (повернутися) – у мене немає іншого вибору”, – зазначив він.
Про своє повернення в політику Саркозі офіційно оголосив в п’ятницю, розмістивши послання на своїй сторінці в мережі “Фейсбук” і поклавши край численним чуткам і спекуляціям на цей рахунок. У ньому він повідомив своїм прихильникам, що має намір взяти участь у виборах голови “Союзу на підтримку народного руху” – провідної опозиційної партії Франції, яка через внутрішні суперечності залишилась без одноосібного лідера. Багато спостерігачів сходяться на думці, що своєю заявою екс-глава країни фактично дав старт президентській передвиборчій кампанії перед виборами 2017 року.
При цьому, як підкреслив сам Саркозі, він не допускає варіанту дострокових президентських виборів, про можливість яких останнім часом у Франції говорять все частіше. За його оцінкою, вже одна лише постановка такого питання говорить “про серйозне становище”, в якому опинилася країна. “Ми живемо в республіці, і природно, я сподіваюся, що Франсуа Олланд буде виконувати свої повноваження до кінця терміну”, – сказав він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас