Родичі загиблих пасажирів Boeing 777 подають в суд на Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Родичі загиблих пасажирів Boeing 777 подають в суд на Україну

Світ
6008
Родичі громадян Німеччини, які загинули в результаті катастрофи Боїнга-777, мають намір подати проти України позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), передають ЗМІ з посиланням на Bild ранку Sonntag.
Як заявив у неділю, 21 вересня, газеті Bild am Sonntag адвокат позивачів Ельмар Гімулла, відповідно до норм міжнародного права “кожна держава несе відповідальність за свій повітряний простір, якщо він відкритий для польотів”. Якщо держава не в змозі забезпечити безпеку, вона повинна закрити свій повітряний простір, проте у випадку з рейсом МН17 цього зроблено не було.
Адвокат має намір подати позов проти українського уряду в ЄСПЛ протягом двох тижнів. На його думку, сума компенсації в кожному випадку повинна становити не менше одного мільйона євро.
Раніше авіакомпанія Malaysia Airlines виплатила родичам загиблих в катастрофі по 5 тисяч євро. Зараз розглядається питання про виплату ще по 50 тисяч євро.
Нагадаємо, Boeing 777 “Малайзійських авіаліній”, що здійснював рейс за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. В результаті авіакатастрофи загинули всі 298 людей, що перебували на борту. Більшість пасажирів – близько 200 – були голландцями.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас