Peugeot Citro&#235n припинить роботу свого заводу в Словаччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Peugeot Citroën припинить роботу свого заводу в Словаччині

Фондовий ринок
414
Французька компанія PSA Peugeot Citroen призупинить на два тижні монтаж автомобілів на своєму заводі в словацькому місті Трнаві у зв’язку з падінням попиту на нові машини. Про це повідомляє інтернет-видання Financni noviny з посиланням на представника заводу Петера Швеця.
“Компанія PSA Peugeot Citroen в зв’язку з падінням попиту на нові машини з найближчого понеділка зупиняє на два тижні виробництво на своєму заводі в Словаччині”, – сказав Швець. Він не виключив, що призупинення виробництва може повторитися. “Рішення про наступні неробочих днях до кінця цього року буде залежати від конкретного обсягу замовлень”, – додав Швець.
На заводі в Трнаві монтуються автомобілі C3 Picasso і Peugeot 208. За словами Швеця, планувалося, що цього року на заводі буде виготовлено 188 тисяч машин – на 7,4% більше, ніж в 2013 році.
Словаччина посідає перше місце в Європі з виробництва автомобілів на душу населення. Крім PSA Peugeot Citroen тут мають свої заводи компанії Volkswagen a Kia Motors. Вельми значна частина продукції цих підприємств йшла в останні роки на російський ринок.
Не випадково словацький прем’єр Роберт Фіцо, критикуючи в недавньому виступі по телебаченню нові антиросійські санкції з боку ЄС, заявив, що якби Росія прийняла контрзаходи в сфері автомобільної промисловості, це принесло б Словаччини втрату 7-10 тисяч робочих місць, що є для невеликої республіки досить значним показником.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас