Держенергоефективності очікує скорочення споживання газу на 50% протягом найближчих 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держенергоефективності очікує скорочення споживання газу на 50% протягом найближчих 10 років

Енергетика
260
Впровадження енергоефективних заходів сьогодні дасть змогу скоротити споживання газу на 50% протягом найближчих 10 років. Про це повідомив голова Держенергоефективності України Сергій Савчук під час обговорення питань енергозбереження і проблем опалювального сезону 2014-2015 років, яке відбулося в рамках X Українського муніципального форуму в м.Одеса.
За його словами, на найближчу перспективу Урядом для стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів планується компенсація 20% вартості електронних твердопаливних котлів. Також відпрацьовується механізм заохочення інвесторів до заміщення газу при виробництві тепла в ЖКГ та бюджетній сфері, а саме встановлення премії за скорочений і заміщений газ.
“За попередніми розрахунками реалізація вищезазначених ініціатив дозволить за 4-5 років забезпечити теплогенеруючі компанії та населення газом власного видобутку. Згодом, в 2025 році, для населення потрібно буде лише 8,4 млрд кубометрів газу, а для ТКЕ і бюджетної сфери – 4,6 млрд кубометрів газу. Таким чином газ, що звільнився, може піти на потреби промисловості. Це наша мета”, – підкреслив С.Савчук.
Для досягнення переломних змін та наближення нашої держави до європейських стандартів енергоспоживання на думку Голови Агентства необхідно прийняти два стратегічні документи. Перший – Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року, який впровадить в Україні європейські механізми збільшення частки використання альтернативних джерел енергії в кінцевому енергоспоживанні. Другий – Національний план дій з енергоефективності до 2020 року, який передбачає європейські механізми скорочення кінцевого енергоспоживання в промисловості, транспорті, житловому секторі та сфері послуг.
“Впровадження комплексу озвучених ініціатив у поєднанні з вже прийнятими заходами та ефективною комунікаційною політикою в недалекому майбутньому дозволять Україні досягти точки енергетичної незалежності”, – наголосив наприкінці виступу Голова Агентства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас