Податок на нерухомість для росіян може вирости в 3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на нерухомість для росіян може вирости в 3 рази

Світ
473
Влада Росії збирається надати муніципалітетам право збільшувати ставку податку на нерухомість фізичних осіб, навантаження на громадян може вирости в 2-3 рази в порівнянні з базовою версією законопроекту про податок на нерухомість.
Основна дискусія навколо нового податку велася про зниження навантаження на населення. Передбачалося, що для житла і гаражів податкова ставка складе 0,1%, що в 20 разів нижче існуючої. Але через перехід на нову базу оподаткування – кадастрову вартість – вийшло, що сума податку могла потроїтися і, за розрахунками Федеральної податкової служби, для житла скласти в середньому 1915 рублів проти 642 рублів в 2012 році.
Щоб мінімізувати одноразове зростання податків, було вирішено, що податкове навантаження повинно рости поступово – на 20% в рік. Але параметри не влаштували регіони, зокрема Московську область, розповів виданню федеральний чиновник. Значно знизяться податкові надходження від власників індивідуальних будинків, говорив губернатор Московської області Андрій Воробйов.
Тому Московська область запропонувала дати право регіонам підвищувати максимальну ставку в 3 рази, повідомив “Ведомостям” віце-губернатор області Олександр Чупраков.
Регіональні владу почули, розповів інший федеральний чиновник: на нараді у президента Володимира Путіна в середу було прийнято рішення збільшити базову ставку податку в 3 рази – до 0,3%.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас