Китайська Alibaba проводить найбільше IPO в світовій історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Alibaba проводить найбільше IPO в світовій історії

Фондовий ринок
1740
Китайський онлайн-магазин Alibaba встановив рекордну ціну первинного розміщення акцій в 68 доларів за день до початку торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі 19 вересня, повідомила газета The New York Times.
Обсяг розміщення складе 21,7 млрд доларів. З них сама Alibaba отримає 8,3 млрд доларів. Її американський акціонер – концерн Yahoo – запрацює на IPO 8,2 млрд доларів.
Глава ради директорів Alibaba Джек Ма продасть папери на 867 млн ​​доларів, його заступник Джо Цай отримає 289 млн. Вартість компанії на IPO, яке відбудеться на Нью-Йоркській фондовій біржі, досягне 167, 6 млрд доларів. Це більше, ніж у eBay, Twitter і LinkedIn разом узятих.
IPO китайського інтернет-гіганта стало найбільшим в 2014 році і одним з найбільших за весь час існування бірж. До цього лише чотирьом компаніям вдавалося провести IPO більш ніж на 20 млрд доларів: автомобільному концерну GM, китайським банкам Agricultural Bank of China і ICBC, а також страховику AIA Group.
Акції онлайн-магазина почнуть торгуватися з тікером “BABA”. В даний момент вони вже становлять великий інтерес для покупців.
Магазин Alibaba працює на ринках низки країн крім Китаю. Через нього проходить більше транзакцій, ніж спільно набирають Amazon і eBay.
Alibaba володіє найбільшими в Китаї платформами електронної комерції, зводячи на них покупців і продавців і надаючи їм різні сервіси. При цьому на Alibaba доводиться 80% обороту електронної торгівлі в країні, її сервісами користуються в країні майже 280 млн чоловік.
Річний оборот компанії становить майже 300 млрд доларів, річна виручка – 8, 46 млрд. В останньому кварталі чистий прибуток компанії досяг 1,99 млрд. Прийняття рішень в компанії фактично контролює група з 30 партнерів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас