Україна не отримає особливий статус поза військового блоку НАТО, оскільки рівень співпраці вже набагато вищий - Обама — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не отримає особливий статус поза військового блоку НАТО, оскільки рівень співпраці вже набагато вищий - Обама

Світ
5202
Україна не отримає особливий статус поза військового блоку НАТО, оскільки вже має подібний статус на рівні співпраці з США.
Про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу CNN, коментуючи свою зустріч з главою Білого дому Барком Обамою.
На його думку, двосторонній рівень співпраці між Україною та США в сфері безпеки і оборони на сьогодні вже перевищив рівень співпраці країн, що мають статус головного союзника Сполучених Штатів поза блоком НАТО (Major Non-NATO Ally, MNNA – ред.).
“Обама сказав мені “ні”, оскільки ми вже маємо спеціальний статус. Рівень співпраці між Сполученими Штатами і Україною, рівень співпраці в сфері безпеки і оборонній сфері набагато вище, ніж статус союзника поза НАТО”, – зазначив Порошенко.
“Нам не відмовили, – підкреслив український президент, – ми отримали більше, ніж просили”.
Президент також зазначив, що двосторонні зусилля спрямовані саме на розвиток стратегічного, оборонного та безпечного партнерства з Вашингтоном.
Він також пояснив, що досягнута домовленість про створення спеціальної програми щодо співпраці в секторі безпеки.
В Україну незабаром приїде спеціальна група з США для реформування сектора безпеки і оборони, в перспективі також інші програми.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас