Лідер боснійських сербів Мілорад Додік попросив у Путіна мільярд євро на ліквідацію наслідків повені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер боснійських сербів Мілорад Додік попросив у Путіна мільярд євро на ліквідацію наслідків повені

Світ
936
Лідер боснійських сербів Мілорад Додік звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням надати фінансову допомогу Республіці Сербській у складі Боснії і Герцеговини. Кошти потрібні на ліквідацію наслідків повені.
Додік оцінив суму фінансової допомоги в мільярд євро, що, за його словами, дорівнює річному бюджету республіки. Він додав, що допомога Росії – це, «може бути, єдина можливість пережити те, що трапилося».
Крім того, лідер боснійських сербів поінформував Путіна про свої контакти в Москві з керівництвом компаній «Газпром» і «Зарубежнефть». Він назвав дуже важливим підписані документи з «Газпромом», відповідно до яких республіка зможе отримувати газ напряму без посередників. Він сказав, що досягнута домовленість про створення спільного підприємства для будівництва відгалуження від газопроводу «Південний потік», яке на 60 відсотків належатиме російській компанії, а на 40 відсотків – уряду республіки.
Республіка Сербська є частиною союзної держави Боснії та Герцеговини, в якій проживає близько 1,3 мільйона чоловік. Повінь, яка торкнулася Боснію і Герцеговину, Сербію і Хорватію сталася в травні 2014 року.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас