Китайська економічна експансія: КНР інвестує в Індію $20 млрд у найближчі роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська економічна експансія: КНР інвестує в Індію $20 млрд у найближчі роки

Кредит&Депозит
352
Індія і Китай підписали в Делі 12 угод, в рамках яких Китай повинен інвестувати $ 20 млрд в протягом п’яти років в інфраструктурні проекти в Індії.
На прес-конференції з головою КНР Сі Цзіньпін, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що “мирні відносини з сусідами” це необхідна умова для прогресу.
Переговори проходили на тлі недавніх звинувачень Делі Китаю в територіальних вторгненнях в Ладакх. Китай – один з головних торгових партнерів Індії, але вони знаходяться в боротьбі за вплив у регіоні, до того ж у них невирішені територіальні суперечки.
В рамках інвестиційних планів, Китай зобов’язується:
Надати допомогу в будівництві сучасної залізничної системи з високошвидкісними дорогами і модернізованими залізничними станціями.
Будівництво промислових парків в штаті Гуджарат і Махараштра.
Забезпечити індійській продукції більший доступ до ринків, включаючи фармацевтику і продовольство.
Обидві сторони сконцентрувалися на розширенні співробітництва в галузі торгівлі, космічних досліджень і ядерній енергетиці.
Моді закликав до швидкого врегулювання територіальної суперечки на кордоні між двома країнами і заявив, що “справжній потенціал наших відносин” буде реалізований, коли там був “мир в наших відносинах і на кордонах”.
Індійські та китайські компанії також підписали попередні угоди на суму більше $ 3 млрд (£ 1,8 млрд) в секторі авіа-лізингу та телекомунікацій.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас