Газпром заявив, що не зможе задовольнити "додатковий попит в ЄС" - так як "знижує прогноз видобутку і виробництва" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром заявив, що не зможе задовольнити "додатковий попит в ЄС" - так як "знижує прогноз видобутку і виробництва"

Енергетика
2121
Найбільший у світі виробник газу Газпром повідомив, що знижує прогноз видобутку газу і виробництво в 2014 році, не маючи можливості задовольняти потреби Європи в додаткових обсягах палива.
Проте експортер зможе виконати заявки на збільшення поставок від європейських клієнтів по мірі зростання запасів газу в підземних сховищах Європи, що належать “Газпрому”.
Словаччина, Польща, Румунія і Австрія у вересні скаржилися на скорочення потоків газу з Росії, яка, відключивши газ Україні за борги, викликала у клієнтів з ЄС побоювання в тому, що постачання палива на захід можуть бути зупинені, як це було в 2006 і 2009 роках.
“Газпром здійснює стабільні добові поставки європейським споживачам, ми повністю йдемо в наших контрактних зобов’язаннях. Мова (в запитах країн ЄС) йшла про так звані додаткові обсяги”, – сказав глава Газпрому Олексій Міллер на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.
Це ж підтвердив в середу і представник Єврокомісії, який на умовах анонімності повідомив журналістам, що Газпром коригує обсяги поставок, однак не виходить за передбачені контрактами діапазони.
Єврокомісія вважає, що запаси газу в сховищах на сьогодні дозволяють забезпечити попит, однак чиновники ЄС стурбовані подальшим розвитком ситуації.
Газпром обіцяє виконати свої зобов’язання щодо запасів газ: Міллер сказав Путіну, що зараз експортер закачав у свої європейські ПСГ 3,8 мільярда кубометрів і планує закачати 5 мільярдів.
“По мірі накопичення активного газу в наших ПСГ, ми зможемо задовольнити попит наших європейських споживачів”, – додав глава Газпрому.
Міллер сказав також, що концерн знизив прогноз видобутку на 2014 рік до 463 мільярдів кубометрів газу.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас