Китай вирішив збільшити видобуток сланцевого газу в 150 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вирішив збільшити видобуток сланцевого газу в 150 разів

Енергетика
1491
Міністерство земельних і природних ресурсів Китаю прогнозує збільшення видобутку сланцевого газу з нинішніх 200 мільйонів кубометрів до 30 мільярдів до 2020 року. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на публікацію в китайському діловому виданні «Мейжі цзинцзи синьвень».
Газета повідомляє, що основною перешкодою для реалізації прогнозу міністерства може стати технологічне відставання КНР. Для видобутку сланцевого газу в усьому світі застосовується технологія гідравлічного розриву пластів землі, яка вимагає великої кількості водних ресурсів. Проте в Китаї вже зараз відчувається брак питної води. Крім того, в країні немає розгалуженої мережі трубопроводів, яка б дозволила відразу доставляти газ споживачеві. Проте, видобуток палива буде стрімко рости, якщо Китай отримає потрібні технології.
У доповіді міністерства земельних і природних ресурсів КНР наголошується, що в 2013 році було видобуто 200 мільйонів кубометрів сланцевого газу. Відомство прогнозує, що вже до наступного року Китай збільшить видобуток до 6,5 мільярда кубометрів.
Лідером з видобутку сланцевого газу в Китаї є компанія Sinopec. До 2015 року вона планує наростити видобуток до 5 мільярдів кубометрів. Найближчим конкурентом компанії є PetroChina, яка видобуває не більше 100 мільйонів кубометрів сланцевого газу на рік. Збільшення обсягів видобутку сланцевого газу є однією з пріоритетних задач для китайської економіки. Її реалізація дозволить знизити залежність країни від імпортного газу.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас