Саудівська Аравія скоротить видобуток нафти, щоб утримати ціну вище $ 100 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія скоротить видобуток нафти, щоб утримати ціну вище $ 100 за барель

Енергетика
2165
Саудівської Аравії буде потрібно продовжувати скорочення видобутку нафти, щоб утримати ціну вище $ 100 за барель, навіть після самого істотного зниження за два роки, повідомляють BNP Paribas SA і Societe Generale SA.
Найбільший у світі експортер нафти повідомив минулого тижня ОПЕК, що добовий видобуток минулого місяця був на 408 тис. барелів менше. Ці показники порівнянні з австралійськими обсягами.
Видобуток збільшився в Ірані, Іраку та Нігерії, що підвищило пропозицію, в результаті вартість ф’ючерсів на сиру нафту впала нижче $ 100 вперше з червня 2013 Саудівської Аравії, очевидно, доведеться зменшити виробництво на таке ж значення, щоб стабілізувати ціни, кажуть банки.
У поточному році зростання світового попиту на нафту виявилося найслабшим з 2011 р, так як сланцевий бум в США означає, що виробництво країн, які не є членами ОПЕК, зростає найшвидшими темпами з 1980-х рр., свідчать дані Міжнародного енергетичного агентства.
Перенасичення спонукає більшість близькосхідних країн-членів ОПЕК знизити ціни для клієнтів.
“Ми купаємося в нафті, і вони знають це краще, ніж будь-хто, так як вони найбільші експортери, – вважає голова досліджень нафтового ринку в Societe Generale SA Майк Уіттнер. – Історія показує, що саудити зроблять все як треба”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас