Єгипет за тиждень зібрав $8,5 млрд на модернізацію Суецького каналу - серед місцевого населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет за тиждень зібрав $8,5 млрд на модернізацію Суецького каналу - серед місцевого населення

Світ
1280
Продаж інвестсертифікатів дала владі Єгипту можливість за вісім днів зібрати $ 8,5 млрд для модернізації Суецького каналу і спорудження нового русла.
Про це розповів голова Центрального банку країни Хішам Рамез.
Гроші зібрали всього за вісім днів завдяки продажу “неторговельних сертифікатів”. Облігації під 12% річних з п’ятирічним терміном погашення реалізовувалися лише серед громадян країни – іноземці не могли їх купувати. Продаж зупинився після накопичення 61 млрд єгипетських фунтів ($ 8,5 млрд), що дає змогу уряду Єгипту модернізувати канал без іноземних кредитів.
Амбіційний проект нового Суецького каналу разом з модернізацію колишнього вартістю майже в $ 8 млрд анонсували на початку серпня. За рік планується викопати 35 км нового русла, а також розширити і поглибити діючий канал ще на 37 км. Над втіленням проекту працюватимуть 17 цивільних компаній під керівництвом армії, яка буде займатися інженерно-технічною стороною.
Всі будівельні роботи, за розпорядженням президента арабської республіки Абдель Фаттаха ас-Сісі, повинні закінчитися протягом року.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас