Україна і Норвегія ведуть переговори про можливі поставки норвезького газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Норвегія ведуть переговори про можливі поставки норвезького газу

Енергетика
1219
Україна і Норвегія ведуть переговори про можливі поставки норвезького газу. Про це повідомляє норвезька газета Aftenposten з посиланням на спікера парламенту Норвегії Олеміка Томмессена.
За його словами, це питання обговорювалося під час візиту до Норвегії для участі в Європейській конференції голів парламентів спікера Верховної ради України Олександра Турчинова минулого тижня.
“Українська сторона висловила кілька конкретних побажань, зробивши особливий наголос на питанні енергетики. Була порушена тема поставок. Україна зацікавлена в довгостроковому співробітництві, щоб зменшити свою енергозалежність від Росії. Влада України обговорює умови з норвезькими компаніями, і хотіла б заручитися політичною підтримкою”, – сказав Томмессен.
При цьому він зазначив, що прийняття конкретних рішень з питання поставок газу в Україну все ж залишається за урядом Норвегії.
У свою чергу глава норвезького МЗС Бергу Брендечередь повідомив, що, хоча Норвегія і вважає енергетику пріоритетною областю для співпраці з Україною в майбутньому, королівство поки не бере участі у вирішенні чисто комерційних питань, таких як укладання контрактів на покупку або продаж газу.
Він уточнив, що визначенням умов можливих угод займатимуться норвезькі нафтогазові компанії.
Нагадаємо, станом на 13 вересня на балансі українських підземних сховищ газу знаходилося 16,218 млрд кубометрів газу.
“До початку опалювального сезону ми розраховуємо, що вдасться створити ресурс в ПСГ не менше 17 млрд кубометрів”, – зазначав голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас