Британські банки завозять готівку в Шотландію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки завозять готівку в Шотландію

Світ
946
На випадок підвищеного попиту після референдуму.
Банки Великобританії перевозять мільйони банкнот в Шотландію, на випадок, якщо люди почнуть масово знімати гроші зі своїх рахунків через банкомати після референдуму про можливий вихід регіону зі складу королівства.
Про це 15 вересня повідомляє видання Independent.
Як повідомляє видання з посиланням на джерела, готівкові завозять в регіон протягом тижня напередодні проведення голосування, призначеного на 18 вересня.
Між тим банкіри повідомляють, що зараз не помічено значного збільшення операцій щодо зняття грошей з рахунків серед населення Шотландії. Представники банків стверджують, що в цьому немає потреби, оскільки Банк Англії пообіцяв продовжувати обслуговувати рахунки шотландців протягом 18 місяців, якщо регіон отримає незалежність.
Як повідомляє видання, співробітники шотландських банків отримали інструкції, згідно з якими вони повинні переконувати вкладників в тому, що причин для паніки немає. “Велика кількість клієнтів приходять в банки і цікавляться тим, що може статися, проте значного руху вкладів з півночі країни на південь, не має”, – заявив один з представників місцевого банку.
У разі, якщо більшість жителів Шотландії на референдумі 18 вересня проголосує та за незалежність, 24 березня 2016 регіон вийде зі складу Сполученого Королівства. Останні опитування громадської думки не дають точного уявлення про результат голосування, оскільки кожен раз показують різний розподіл голосів. Очікується, що результат референдуму вирішить голосування тих, хто поки не визначився зі своєю позицією. Тим часом націоналісти намагаються завоювати прихильність жителів регіону популістськими гаслами та обіцяють незалежній Шотландії процвітання за рахунок видобутку вуглеводнів і перенаправлення всіх податків до місцевого бюджету.
Нагадаємо, напередодні британський прем’єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Великобританія може припинити своє існування як єдина держава за підсумками референдуму, який відбудеться в четвер в Шотландії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас