Українцям доведеться скоротити споживання газу цієї зими на 10% - Нафтогаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям доведеться скоротити споживання газу цієї зими на 10% - Нафтогаз

Казна та Політика
1040
Щоб дотриматись балансу, в цьому сезоні Україні необхідно знизити споживання газу на 20% у порівнянні з сезоном 2013-2014 рр. Тому НАК “Нафтогаз” запропонував план, згідно з яким промисловість і теплогенеруючі підприємства (ТКЕ і ТЕЦ) скоротять споживання газу на 30%, бюджетні установи та населення – на 10%. Про це розповів голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
За поточним балансом газу, погодженим з Кабміном, очікується, що за осінньо-зимовий період 2014-2015 року українські споживачі використовують близько 26 млрд куб. м газу.
З цього обсягу 10 млрд – газ, що видобувається в Україні. Ще близько 6 млрд куб. м, як очікується, буде забезпечено завдяки поставкам з Європи – зі Словаччини, Угорщини та Польщі. Решта (10 млрд куб. м газу) планується взяти із запасів в наших підземних сховищах газу.
Очікується, що промисловість використовує близько 6 млрд куб. газу. Головними ж споживачами газу, за словами голови НАК, залишається населення та теплогенеруючі підприємства (в основному ТКЕ).
Як повідомив Коболєв, тенденція до скорочення споживання є: за перші вісім місяців (за підсумками січня-серпня) споживання газу в Україні вже зменшилася на 5 млрд куб. м порівняно з минулим роком.
“Скоротити 10% на рівні населення – цілком реальне завдання. Результат залежить від того, наскільки наші громадяни будуть готові поборотися за те, щоб вистояти цю зиму без російського газу”, – говорить голова “Нафтогазу”.
На його переконання, така економія можлива в кожному будинку і в кожній квартирі, завдяки найпростішому раціональному використанню газу, гарячої води і тепла “.
“У цій категорії споживачів величезний ресурс економії. За останні десять років промисловість скоротила споживання газу більш ніж на 40%, а використання газу населенням залишилося практично на тому ж рівні (1%)”, – розповів він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас