Другий "гумконвой" з Росії незаконно прибув до Луганська - в ньому нібито привезли "цукор, крупи, продукти харчування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Другий "гумконвой" з Росії незаконно прибув до Луганська - в ньому нібито привезли "цукор, крупи, продукти харчування"

Кримінал
1178
Конвой Путіна, що складається з 70 з гаком вантажівок, прибув до Луганська. В даний час проводиться розвантаження автомобілів. За даними російських ЗМІ, вантажівки, які без узгодження вторглися в Україну, нібито привезли цукор, крупи, продукти харчування. По шляху проходження конвой супроводжували терористи ЛНР. Всього до відправки в Україну готуються 200 вантажівок. Що саме знаходиться в машинах, невідомо.
В кінці серпня Київ отримав від Москви ноту про намір направити на схід України другий гуманітарний конвой. У своїй відповіді Україна вказала російській стороні на грубі порушення під час попередньої доставки і попередила Росії про необхідність слідування чітким правилам.
Нагадаємо, заступник міністра МНС Росії Володимир Степанов заявляє, що вантаж загальною вагою 2000 тонн складається з продуктів харчування, препаратів для очистки води, електрогенераторів і т.д.
Повідомляється, що другий конвой Путіна був готовий відправитися в Україну три тижні тому, однак Київ нібито не прийняв відповідного рішення і не визнав вантаж гуманітарним.
Нагадаємо, перший конвой Путіна, що складався з 280 вантажівок, самовільно вторгся на територію України 22 серпня. Українським прикордонникам вдалося оглянути лише кілька машин, які були заповнені наполовину. Автомобілі рухалися в напрямку Луганська територією, контрольованою бойовиками, і в їх супроводі. Через добу вантажівки покинули територію України. Що вони вивезли назад до Росії, досі невідомо.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас