Біженці з України тепер не зможуть перебувати в регіонах РФ довше 3 днів - нове рішення влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біженці з України тепер не зможуть перебувати в регіонах РФ довше 3 днів - нове рішення влади

Світ
9482
Уряд РФ доручив владі Криму і ще 10 регіонів, для яких розмір розподілу українських біженців становить 0% або 0,01%, орієнтувати переселенців на переїзд в ті суб’єкти країни, де реалізується програма сприяння добровільному переселенню співвітчизників, відправляючи їх з пунктів тимчасового розміщення в триденний термін.
Йдеться про 11 регіонів РФ: республіку Крим, Бєлгородську, Брянську, Воронезьку, Курську, Ленінградську, Московську і Ростовську області, міста Москва, Санкт-Петербург і Севастополь. Згідно з постановою уряду РФ про розподіл по регіонах громадян України та осіб без громадянства, які постійно проживали на території України, розміщення біженців в цих суб’єктах мінімально або взагалі не передбачено.
“Підписаною постановою вищим органам виконавчої влади 11 суб’єктів федерації <…> рекомендується орієнтувати громадян України на переїзд в інші суб’єкти федерації. По мірі переїзду цих громадян необхідно забезпечити перетворення пунктів тимчасового розміщення. Ці пункти повинні використовуватися для перебування громадян України тільки на термін, необхідний для організації їх подальшого прямування в інший суб’єкт федерації, але не більше 3 діб”, – йдеться в постанові уряду, опублікованій на офіційному сайті кабміну.
Регіональній владі інших суб’єктів РФ рекомендовано визначати порядок і терміни створення і ліквідації пунктів тимчасового розміщення, щоб забезпечити проживання біженців, враховуючи наближення осінньо-зимового періоду та можливість самостійного облаштування громадян.
МНС РФ доручено вжити заходів щодо згортання мобільних пунктів тимчасового розміщення у міру розподілу біженців по регіонах РФ “до настання опалювального періоду”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас