Новий удар по Путіну і російській економіці: ЄС ввів санкції проти відомих компаній РФ (ОНОВЛЕНО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий удар по Путіну і російській економіці: ЄС ввів санкції проти відомих компаній РФ (ОНОВЛЕНО)

Світ
6390
Євросоюз опублікував у своєму Офіційному журналі список російських компаній, проти яких введені нові санкції. До них увійшли «Роснефть», «Транснефть» і «Газпром нафта», а також «Уралвагонзавод», «Оборонпром» і Об’єднана авіабудівна корпорація.
Серед компаній оборонного комплексу, які внесені до списку тих, кого торкнуться санкції, – концерн “Сіріус” (оптоелектроніка для цивільних і військових цілей), ВАТ “Станкоінструмент” (машинобудування для цивільних і військових цілей), ВАТ “Хімкомпозіт” (матеріали для цивільних і військових цілей), концерн “Калашников” (стрілецька зброя), ВАТ “Тульський збройовий завод” (збройні системи), “Технології машинобудування” (боєприпаси), “Високоточні комплекси” (системи ППО і протитанкові системи), концерн ППО “Алмаз-Антей “(державне підприємство; зброя, боєприпаси, дослідження) і НВО” Базальт “державне підприємство, виробництво машин для виробництва зброї і боєприпасів).
Санкції передбачають заборону для цих компаній на розміщення облігацій з терміном погашення понад 30 днів. Крім того, резиденти ЄС не зможуть кредитувати дані структури.
Обмеження набувають чинності негайно. Рішення про санкції було прийнято країнами Євросоюзу після декількох нарад на цьому тижні.
Також Євросоюз розширив список санкцій фізичних осіб, які, на думку Брюсселя, пов’язані з подіями в Україні. Зокрема, до списку увійшли депутати Держдуми Світлана Журова, Микола Левич, Іван Мельников, Ігор Лебедєв та Олександр Бабаков, а також лідер ДНР Олександр Захарченко. Всього в списку є 24 нові прізвища.
Під санкції також потрапили лідер ЛДПР Володимир Жириновський, його скандальний син – депутат Держдуми Ігор Лебедєв. Крім того, в списку опинилися генеральний директор корпорації «Ростех» Сергій Чемезов і командир 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії Олексій Наумець.
Як очікується, пізніше в п’ятницю свій розширений список санкцій опублікують США.
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що рішення про санкції є незаконним. У свою чергу МЗС РФ пообіцяв, що обмежувальні заходи не залишаться без відповіді.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас