Аргентина намагається щосили позбутися тиску США. Виходить слабо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина намагається щосили позбутися тиску США. Виходить слабо

Кредит&Депозит
1172
Конгрес Аргентини схвалив закон, що дозволяє виплачувати державний борг через місцевий ЦБ, а не через американський Bank of New York Mellon, як це було раніше.
За дану ініціативу проголосували 134 депутати, а 99 висловилися проти. Тижнем раніше документ був схвалений в Сенаті.
Нагадаємо, що країна була змушена оголосити дефолт якраз після того, як Bank of New York Mellon за рішенням американського суду заморозив на своїх рахунках платежі Аргентини на користь власників боргу країни.
За рішенням суду Аргентина повинна була спершу розрахуватися з тими кредиторами, які під час попереднього дефолту не пішли на реструктуризацію. Таким чином 30 липня Аргентина не змогла виплатити власникам своїх облігацій черговий транш на суму $ 29 млрд.
Зараз після схвалення законопроекту держателям боргу пропонується вибрати замість Bank of New York Mellon інший банк або отримувати платежі через місцевий Центральний банк Banco de la Nacion.
Крім того, кредиторам пропонується перевести свої папери з американської юрисдикції в аргентинську або французьку.
Президент Крістіна Кіршнер хоче зробити аргентинський борг недосяжним для американських судів і відновити виплату відсотків по суверенних облігаціях, які були реструктуризовані після інших дефолтів Аргентини.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас