Росія у відповідь на санкції може заборонити імпорт автомобілів і одягу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія у відповідь на санкції може заборонити імпорт автомобілів і одягу

Світ
4673
Росія підготувала відповідні заходи на новий пакет санкцій, узгоджений Євросоюзом, заявив помічник президента Росії Андрій Бєлоусов. Зокрема, вона може ввести заборону на імпорт автомобілів і деяких видів одягу.
«У нас є цілий ряд несільськогосподарських продуктів, де наші, насамперед європейські, партнери більше залежать від Росії, ніж Росія від них. Це стосується, наприклад, завезення автомобілів, насамперед старих автомобілів, це стосується деяких видів товарів легкої промисловості, де ми вже самі можемо виробляти. Не всіх, деяких видів одягу », – сказав Білоусов в кулуарах Самарського економічного форуму (цитата по« РІА Новини »).
Бєлоусов також підтвердив, що російська влада обов’язково підтримає компанії,які потрапили під західні санкції. За його словами, форми підтримки вже розробляються. «Не хотів би говорити з приводу “ Роснефти “ і компаній, які потрапили (під санкції), і конкретні суми називати. Зараз опрацьовуються форми підтримки. Вона, безумовно, буде надана – це єдине, що можу сказати », – заявив він.
Сьогодні дипломатичні джерела в Брюсселі повідомили, що Євросоюз прийняв рішення про нові санкції щодо Росії. Вони вступлять в силу в п’ятницю, 12 вересня, після публікації в офіційному журналі ЄС, зазначає AP. Пізніше цю інформацію підтвердив представник британського прем’єра Девіда Кемерона.
Джерела AP відмовилися надавати деталі про те, в чому полягатимуть нові економічні санкції, але зазначили, що серед цих заходів буде подальше обмеження доступу на європейський ринок капіталу для російських компаній. Співрозмовники Bloomberg уточнюють, що ЄС також розкриє умови, при яких санкції можуть бути скасовані.
Нові санкції відносно Москви можуть стосуватися видобутку нафти в Росії найбільшими світовими енергокомпаніями, включаючи ExxonMobil і BP, розповідали раніше джерела Bloomberg. Вони доповнять обмеження у фінансовій, оборонній та енергетичній сферах, повідомляло агентство з посиланням на двох чиновників. Газети Financial Times і The Wall Street Journal писали, що вони можуть вдарити по «Роснефти», «Газпром нафти», «Транснефти», «Оборонпрому», Об’єднаній авіабудівній корпорації і «Уралвагонзаводу».
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас