Рубль оновив історичний мінімум до долара - через новини про введення санкцій проти Росії 12 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубль оновив історичний мінімум до долара - через новини про введення санкцій проти Росії 12 вересня

Валюта
3068
Євросоюз ухвалив рішення про нові санкції щодо Росії, вони наберуть чинності в п’ятницю, 12 вересня, після публікації в офіційному журналі ЄС, повідомляє AP з посиланням на трьох дипломатів у Брюсселі. Про це також повідомили джерела Bloomberg. Російський фондовий ринок і курс рубля після появи цієї новини стали падати. Курс долара до рубля виріс до 37,548 руб. (дані на 15.00), оновивши історичний максимум. Попередній максимум долар встановлював 1 вересня.
Курс євро виріс до 48,52 руб. Індекс РТС впав на 0,93% до 1228 пунктів, ММВБ – на 0,37% до 1463 пунктів.
Джерела AP відмовилися надавати деталі про те, в чому полягатимуть нові економічні санкції, але зазначили, що серед цих заходів буде подальше обмеження доступу на європейський ринок капіталу для російських компаній.
Нові санкції відносно Москви, узгоджені, але не введені поки США і ЄС, можуть торкнутися видобутку нафти в Росії найбільшими світовими енергокомпаніями, включаючи ExxonMobil і BP, повідомляли раніше джерела Bloomberg. Влада ЄС схвалила нові санкції, пов’язані з видобутком нафти, 8 вересня. Вони доповнять обмеження у фінансовій, оборонній та енергетичній сферах, повідомляло агентство з посиланням на двох чиновників.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас