В Україні стали більше видобувати урану - МАГАТЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стали більше видобувати урану - МАГАТЕ

Енергетика
778
Видобуток і попит на уран – сировина, яка використовується як паливо на атомних електростанціях, – продовжують зростати.
Про це йдеться в доповіді Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) під назвою «Червона книга», передає Центр новин ООН.
Як наголошується в доповіді, найбільше зростання видобутку урану припадає на Казахстан. Також спостерігається збільшення видобутку урану в Україні, Австралії, Бразилії, Китаї, Малаві, Намібії, Нігері і США.
За словами авторів доповіді, нинішній і прогнозоване зростання видобутку урану відбувається, незважаючи на деяке зниження ринкових цін, викликане аварією на японській АЕС «Фукусіма».
Всього в світі уран видобувають понад 20 країн. Найбільш великі виробники – Казахстан, Канада і Австралія. На них припадає близько 63% світового виробництва.
Також в доповіді наголошується зростання, як поставок урану, так і розвідки нових запасів і видобутку цієї сировини. З часу останньої доповіді, опублікованого в 2012 році, запаси урану зросли приблизно на 7%, головним чином, завдяки відкриттю нових родовищ і їх розвитку, на що у 2012 році було витрачено 1,92 млрд доларів США.
Що стосується прогнозів попиту на уран, то вони варіюються від одного регіону до іншого. З одного боку, аварія на японській АЕС стала сигналом до зміни політики в багатьох розвинених країнах, з іншого боку, прогнози щодо ядерного потенціалу, особливо в Східній Азії і в європейських країнах, що не входять в Європейський союз, продовжують рости.
У «Червоній книзі» гсказано, що обсяги світової ядерної електроенергії до 2035 року зростуть. Найбільш низький прогноз – зростання на 7%, а найвищий – 82%.
Крім того в новій доповіді міститься аналіз ситуації в 45 країнах з точки зору розвідки уранових родовищ, існуючих ресурсів, виробництва і вимог, що пред’являються до реакторів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас