Світовий банк заморозив інвестиції в російські проекти - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк заморозив інвестиції в російські проекти - ЗМІ

Світ
531
Інвестиційний підрозділ Світового банку, Міжнародна фінансова корпорація (IFC), з кінця червня не виносить проекти з Росії на розгляд ради директорів і не виділяє на них кошти.
Уповільнення роботи IFC пов’язано з санкціями, введеними проти РФ західними державами, і до їх зняття інвестиції в країну з боку корпорації малоймовірні, впевнені співрозмовники газети.
“Розгляд питань на раді директорів відбувається шляхом голосування, і вага голосу залежить від частки участі країни в IFC. У США 23%, це найбільша частка. Звичайно, їх думка дуже важлива”, – зазначає радник з інвестицій в групі фінансових інститутів IFC Світлана Румянцева.
Зараз схвалення ради очікують три компанії – Hyperglobus, “Русфинанс банк” СДМ-банк, які в сукупності сподіваються отримати близько 120 млн дол. Крім того, деяким компаніям рада директорів рішення про інвестиції схвалила, але не підписала.
Офіційних обмежень на роботу в РФ у IFC немає. У минулому році корпорація вклала в Росію 1 млрд дол, а з 1993 року обсяг інвестицій IFC в 294 російських проекту перевищив 11 млрд дол.
В кінці липня повідомлялося, що розгляд нових проектів на території РФ призупинив Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР). На який термін заморожені інвестиції в Росію з боку ЄБРР, невідомо.
Нагадаємо, днями Меркель заявила про те, що ЄС може призупинити введення нових санкцій проти Росії, якщо домовленість про припинення вогню, досягнута в Мінську, буде дотримуватися.
Про побоювання і страхи Європи, які утримують її від більш жорстких дій щодо Росії читайте в матеріалі Тетяни Сіліної “Кремлівські зірки на прапорі ЄС” у випуску №26 “Дзеркала тижня. Україна”.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас