Обвал на світовому ринку нафти продовжується - через "геополітичні ризики" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал на світовому ринку нафти продовжується - через "геополітичні ризики"

Енергетика
4265
На світових торгах у четвер, 11 вересня, ціни на нафту Brent залишаються нижче $ 100 за барель на тлі стабільних поставок на світовий ринок при слабкому попиті.
Так, ф’ючерси на Brent вже подешевшали на $ 0,10 до $ 97,94 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $ 0,10 до $ 91,57. В ході торгів в середу Brent подешевшала до $ 97,60 – мінімального внутрішньоденного рівня з 18 квітня 2013 року. З початку тижня обидва еталони втратили 2-3%.
Президент США Барак Обама повідомив, що дав дозвіл на повітряні удари по Сирії та відправку додаткових американських радників в Ірак.
Як зазначають аналітики, інвестори побоюються несподіваних наслідків ескалації, втому числі ймовірність агресивної відповіді ісламістів. Геополітичні ризики зберігаються, і розвиток ситуації не на краще.
ОПЕК знизила прогнози попиту на нафту цього і наступного року, зазначивши, що при збереженні поточного обсягу видобутку картелю в 2015 році на ринку утворюється надлишок понад 1 мільйон барелів.
Запаси бензину і дистилятів у США значно зросли минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, набагато перевершивши прогнози аналітиків. Експерти вважають, що дуже скоро – протягом місяця-двох – ціна нафти опуститься нижче $ 85 за барель.
Лівія планує підвищити видобуток до 1 мільйона барелів на добу в жовтні, повідомив прем’єр-міністр Абдулла аль-Тинни.
ЄС 11 вересня може прийняти рішення і введення в дію нового пакета санкцій проти Росії. Аналогічні обмежувальні заходи готують і США.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас