США можуть збити ціни на нафту і призвести до колапсу Росії всього за декілька днів - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть збити ціни на нафту і призвести до колапсу Росії всього за декілька днів - думка

Енергетика
8765
В діях ЄС та США прослідковується довготерміновий тренд на зниження залежності від російських енергетичних ресурсів (з боку Євросоюзу) та нарощення нафтовидобутку (з боку Сполучених Штатів). Про це в коментарі Finance.UA розповів радник заступника секретаря РНБО Олександр Потєхін.
“Давайте подивимося на мотивацію Європейського Союзу і США. Вони не хочуть завалити російську економіку. Вони хочуть показати, що якщо ви будете продовжувати в тому ж напрямку, це призведе до ваших збитків і позбавить перспективи економічного росту. Це – мета. Тому що технічно кажучи, США можуть збити ціни на нафту протягом кількох днів. При чому, обвалити їх так, що це призведе до колапсу. Але нікому не потрібен колапс Російської Федерації як країни. Росію виховують, а не руйнують. З точки зору українських інтересів, то потрібні санкції, які завдадуть руйнівного впливу. Для того, аби зупинити агресію потрібна руйнація російської економіки”, – пояснив він.
“Очевидно, що нові санкції – це обмеження по нафті. Нафта первинна, а газ – вторинний, в сенсі економічному. Удар по нафті – це є справжній удар, а особливо удар по перспективам експортного потенціалу Росії у сфері нафти і газу. Тому довготерміновий тренд – сприятливий для України”, – додав експерт.
Більше про останній пакет обмежень проти РФ читайте в статті “Росію виховуватимуть за допомогою газу і нафти: ЄС розширює свій пакет санкцій”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас