Безкоштовні дороги загрожують розвалом правлячої коаліції Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовні дороги загрожують розвалом правлячої коаліції Німеччини

Світ
980
Введення плати за проїзд на німецьких дорогах дозволить залучити в казну понад €600 млн на рік.
Лідер баварської партії Християнсько-соціальний союз (ХСС), молодшого партнера партії Ангели Меркель, Хорст Сіхофер виступив з різкою критикою нерішучості голови Мінфіну ФРН Вольфганга Шойбле в питанні введення плати за проїзд по автотрасах в Німеччині і пригрозив розвалом правлячої коаліції.
“Шойбле відомий своїм негативним ставленням до платних доріг. Його пропозиція – змусити самих німців багато платити, але для нас це взагалі не питання для обговорення. Він ставить все нові й нові перепони, щоб це не набрало чинності, і ми не будемо з цим миритися”.
На даний момент платний проїзд по німецьких дорогах діє тільки для вантажівок. Разом з тим, введення плати за проїзд для всіх дозволить залучити в казну понад €600 млн на рік.
“Я добровільно заплатив 64 євро, коли користувався прекрасними дорогами під час відпустки (по Італії). Але такої ж доброї волі я чекаю від тих, хто їздить по Німеччині, хто приїжджає з-за кордону і користується нашими дорогами. І я не прошу нічого іншог”, – прокоментував ситуацію федеральний міністр транспорту Німеччини Олександр Добріндт.
На тлі “дорожньої” полеміки внутрішній звіт Мінфіну і МВС, за даними журналу “Шпігель”, говорить про те, що підготовка до терміналів оплати може обійтися уряду дорожче від самих зборів, а нововведення ризикує вступити в протиріччя із законами ЄС.
В даний час залишається багато спірних питань з приводу “дорожнього” податку. Йдеться, зокрема, про те, чи торкнеться це всіх автомобілістів чи тільки іноземців. Крім того, якщо можливе нововведення торкнеться тільки іноземців, то чи не порушить воно закони Євросоюзу. При цьому багато німців вказують на сусідні Австрію і Швейцарію, де при перетині кордону будь-якому водієві необхідно купити річний абонемент для проїзду.
За матеріалами:
euronews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас