Незалежний директор Антикорупційного бюро отримуватиме 60 тис. грн на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незалежний директор Антикорупційного бюро отримуватиме 60 тис. грн на місяць

Казна та Політика
3820
Зарплата директора Національного антикорупційного бюро складе близько 60 тис. гривень на місяць. Про це на прес-конференції повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, представляючи законопроект про створення Бюро, який президент вже подав до парламенту.
“Оклад одного слідчого Антикорупційного бюро складе приблизно 18 тисяч гривень. Директор Антикорупційного бюро отримуватиме 50 мінімальних заробітних плат – це близько 60 тисяч гривень на місяць”, – зазначив Данилюк.
Всього ж на Антикорупційне бюро, за підрахунками народного депутата Віктора Чумака (фракція “УДАР”), буде потрібно 20-30 млн грн на рік. Але вони ці гроші “відпрацюють” розслідуванням декількох великих справ, вважає нардеп.
Багато уваги на прес-конференції приділялося незалежності директора Антикорупційного бюро. Крім зарплати його незалежність визначатиметься тим, що він не буде зобов’язаний тим, хто його призначить. Для цього буде створена конкурсна комісія, до складу якої увійде по три представники від Верховної Ради, Кабміну і президента. Вони визначать переможця конкурсу, кандидатуру якого повинен буде затвердити президент. До речі, в урядовому законопроекті передбачалося, що затверджувати переможця конкурсу та склад конкурсної комісії буде Кабінет міністрів. В останній версії законопроекту ці повноваження передані президенту. Як пояснив Олександр Данилюк, уряд був не проти цього, тому що більшість корупційних діянь, які розглядатиме Бюро, відбувається у виконавчій владі, і буде нерозумно, якщо Кабмін – вищий орган виконавчої влади – буде сам же контролювати конкурс з відбору глави Бюро.
“Термін повноважень директора бюро – 7 років, він не може бути переобраний… Гранична чисельність працівників бюро – 700 осіб”, – повідомив Данилюк.
Передбачається, що двісті співробітників будуть в “формі”: які матимуть право носити зброю, щоб охороняти свідків, самим проводити затримання (навіть високопоставленого чиновника в МВС). У цьому зв’язку в структурі Бюро передбачені спецпрокурори, які будуть прямо підпорядковуватися Генеральному прокурору України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас