Ціни на житло в Іспанії пішли вгору, вперше після кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло в Іспанії пішли вгору, вперше після кризи

Нерухомість
518
Вартість житла в Іспанії в II кварталі поточного року підвищилася в річному вираженні вперше з 2008 р. на тлі відновлення економіки.
За даними державного інституту статистики Іспанії INE, оприлюдненими 8 серпня, вартість житла зросла на 0,8% в минулому кварталі після зниження на 1,6% в I кварталі.
У порівнянні з попереднім кварталом житло в Іспанії подорожчало на 1,7% після зменшення на 0,3% за січень-березень.
Коли розгорілася фінансова криза в 2008 р, бульбашка на ринку нерухомості в Іспанії лопнула і відправила країну в фундаментальну економічну кризу, вартість нерухомості подешевшала в середньому на 35%.
У II півріччі 2014 р. Іспанія вийшла зі спаду, що тривав дев’ять кварталів, і відтоді економіка набирає обертів. Економісти вважають, що підвищення попиту позитивно позначиться на ринку нерухомості.
Вперше Іспанія продала 50-річні облігації, заманивши інвесторів довгим терміном погашення, після того як минулого тижня прибутковість 10-річних облігацій впала до рекордного мінімуму.
Казначейство продало цінні папери на 1 млрд євро з терміном погашення в 2064 р. Прибутковість за результатами розміщення не оголошували, тому що облігації з 4%-м купоном були приватними.
Іспанія отримала вигоду від ралі на ринку облігацій, на якому прибутковість 10-річних облігацій впала 27 серпня до 2,083% – найнижчого рівня відтоді, як Bloomberg почала збирати дані в 1993 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас