Ціна нафти BFOE оновила вже 16-місячний мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти BFOE оновила вже 16-місячний мінімум

Енергетика
1047
Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) оновила свій 16-місячний мінімум. Нафта BFOE сьогодні подешевшала на 0,90 дол. (-0,9%), А її індикативна ціна на звітну дату 8 вересня 2014 офіційно склала 101,25 дол. за бар. Це її найнижчий показник з 3 травня 2013 року, вказано у матеріалах лондонської біржі ICE Futures Europe, де нафта BFOE представлена індикатором IPE Brent Index (BINDEX).
Значення індексу BINDEX вказує на середню за 21 день індикативну ціну нафтової суміші BFOE. Його значення, яке встановилось наступного дня після завершення контрактного періоду для ф’ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця поставки, визначає остаточну ціну закриття для виконання угод по цьому інструменту.
Нафтова суміш BFOE – це кошик основних нафтових марок, що видобуваються на шельфі Північного моря. Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту на ринках Європи і Середземномор’я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської нафти експортної марки Urals.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас