Луснув черговий російський туроператор - постраждалих близько 18 тисяч, з них 9 тис. Перебувають за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луснув черговий російський туроператор - постраждалих близько 18 тисяч, з них 9 тис. Перебувають за кордоном

Світ
3590
Компанія “Оренбурзькі авіалінії” повідомила про можливе скасування рейсів туроператора “Солвекс-Турне”. Авіакомпанія посилається на отримане від гендиректора турфірми повідомлення про те, що та має намір заявити про призупинення туроператорської діяльності у зв’язку з неможливістю виконання зобов’язань перед туристами і партнерами.
“Беручи до уваги інформацію про заплановане призупинення діяльності ТОВ “Солвекс-Турне”, ВАТ “Оренбурзькі авіалінії” повідомляє про можливе скасування рейсів даного туроператора з 15 години московського часу 8 вересня 2014. Шановні пасажири! Просимо обов’язково уточнювати інформацію про ваші рейсах у туроператора “, – йдеться в офіційному повідомленні авіакомпанії, яке наводить ІТАР-ТАСС.
У Російському союзі туріндустрії з цього приводу повідомили, що петербурзький туроператор “Солвекс-Турне” припинив свою діяльність з 7 вересня. За словами прес-секретаря РСТ Ірини Тюріної, за кордоном, в основному в Болгарії та Греції, зараз знаходяться близько дев’яти тисяч туристів турфірми, а тури “Солвекс-Турне” на найближчі місяці купили близько 8,6 тисяч осіб.
Проблеми петербурзького “​​Солвекс турне” не вплине на роботу московського “Солвекс тревел”, повідомила генеральний директор столичної компанії Ірина Петрова. “Ми, маючи загальний бренд, по суті – дві незалежні одна від одної фірми. У нас різні засновники, різні банки, різні страхові компанії. І найголовніше, що різні програми”, – заявила вона “Інтерфаксу”.
За словами її словами, у туроператорів дуже мало пересічних напрямків: “Московський офіс працює в штатному режимі. Я виконаю всі свої зобов’язання перед туристами, у мене немає ніяких проблем. Тим більше, що у нас немає загальної перевезення”.
Збиток від призупинення діяльності петербурзького туроператора “Солвекс-турне” поки не підрахований, повідомила прес-секретар Ростуризму Ірина Щегольков. “Частина клієнтів туроператора набувала тури в Болгарію. Тим, хто полетить “Болгарська авіалініями”, все сплачене. Відповідно, частина туристів відлетить до Болгарії і відпочине, – сказала вона. – Зараз страховими компаніями буде складатися реєстр. Коли вони почнуть приймати заяви, тоді ми зможемо підрахувати суму збитків”.
За повідомленням Російського союзу туріндустрії, проблем з поверненням на батьківщину туристів із Болгарії не виникне. Але багато росіян, що знаходяться в Греції, не мають зворотних квитків.
Фінансову відповідальність туроператора на загальну суму 450 млн рублів забезпечують три страхові компанії. Найбільша фінгарантій – 300 млн рублів – оформлена в компанії “Восхождение”, ще 120 млн забезпечення надала страхова компанія “Авеста” і 30 млн – ТСК.
“Таким чином, сума для відшкодування за тури, що не відбулися складе 150 млн рублів, – додала Ірина Тюріна. Вона повідомила також, що “не всі заброньовані тури оплачені повністю”, тому “туристи зможуть отримати 70-80% вартості куплених путівок”.
Нагадаємо, в результаті потрясінь на туристичному ринку припинив свою діяльність цілий ряд туроператорів і турагентств. Щоб мати в майбутньому можливість контролювати їх роботу, уряд запропонував створити єдиний федеральний реєстр туристичних агентств, який вже існує для туроператорів. Це стане обов’язковою умовою їхньої роботи. Не виключено, що таким компаніям також доведеться страхувати свою відповідальність перед клієнтами.
Ведення такої бази може взяти на себе Ростуризм, писав раніше “Комерсант”. Згідно з пропозиціями міністерства, турагентства, які не відповідатимуть формальним вимогам, позбавлять можливості займатися підприємницькою діяльністю.
Ростуризм запропонував збільшити внески до фонду “Турпомощь”. Платежі туроператорів стануть більш пропорційними масштабам їх діяльності. Крім збільшення фіксованого внеску, учасників ринку зобов’яжуть відраховувати до фонду додатково близько 100 рублів з ​​кожної проданої путівки.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас