Уряд представив майже 100 видів медичних виробів, ввезення яких оподатковується ПДВ на рівні 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд представив майже 100 видів медичних виробів, ввезення яких оподатковується ПДВ на рівні 7%

Казна та Політика
540
Кабінет міністрів України затвердив перелік медичних виробів, ввезення яких на митну територію країни підлягає оподаткуванню на додану вартість за ставкою 7%. Відповідну постанову №410 опубліковано на сайті уряду.
“Відповідно до підпункту” в “пункту 193.1 статті 193 Податкового кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити перелік медичних виробів, операції з поставки на митну територію України і ввезення на митну територію України яких підлягає обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків, яка додається.
2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 1 липня 2014 № 216 “Про затвердження переліку медичних виробів, операції з поставки на митну територію України і ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків” (Офіційний вісник Україна, 2014, № 53, ст. 1416).
3. Постанова набирає чинності з дня її опублікування “, – йдеться в тексті документа.
Відзначимо, що постановою визначено, що ПДВ обкладається майже 100 видів медичних виробів. Зокрема, обкладається вата, марля, бинти та аналогічні вироби, необхідні для застосування в медицині, хірургії, стоматології, крім ветеринарії; зубні цементи та інші стоматологічні матеріали для пломбування зубів; контрацептиви; лінзи і розчини для догляду за контактними лінзами; рентгенівські фотопластинки та фотоплівки, а також проявники і фіксатори для них.
Крім того, згідно з текстом постанови, також обкладаються автомобілі спеціального призначення для використання медичними установами, які оснащені відповідним обладнанням, які не призначені безпосередньо для перевезення хворих і медперсоналу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас