ВВП Японії раптово впав на 7% - через підвищення податку на продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Японії раптово впав на 7% - через підвищення податку на продаж

Світ
727
Економіка Японії за підсумками другого кварталу 2014 скоротилася на 7,1 відсотка відносно того ж періоду минулого року. Порівняно з попередніми трьома місяцями ВВП впав на 1,8 відсотків. Таким чином, зростання, зазначене у січні-березні (1,5 відсотка), було цілком обнулено.
Аналітики вважають, що ВВП скоротився настільки різко через підвищення податку на продаж, який у квітні підскочив з 5 до 8 відсотків. Через це споживачі намагалися активніше витрачати в першому кварталі в очікуванні зростання цін.
Лише дані за липень показали деяке поліпшення в економіці. Продажі в середині літа зросли на піввідсотка після падіння на 0,6 відсотка в червні.
Економіка Японії останні чверть століття перебуває в стані стагнації. З 1991 року ВВП країни виріс в цілому менше ніж на 20 відсотків.
Прем’єр-міністр країни Сіндзо Абе після приходу до влади в 2012 році анонсував ряд реформ, спрямованих на прискорення економічного зростання. Зокрема, прем’єр розгорнув активнішу монетарну політику, а також заходи зі стимулювання економіки та її окремих секторів. Крім того, робляться спроби послабити ієну, що повинно позитивно позначитися на перспективах японських експортерів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас