Зовнішньоторговельний профіцит КНР виріс до максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зовнішньоторговельний профіцит КНР виріс до максимуму

Світ
483
Профіцит балансу зовнішньої торгівлі Китаю в серпні зріс до рекордного значення в умовах підвищення експорту в США і Європу, підтверджують офіційні дані.
Обсяг експорту з Піднебесної в минулому місяці виріс на 9,4% в перерахунку на річні темпи після підйому на 14,5% в липні. Експорт в США підскочив на 11,4%, в ЄС – на 12,1%.
Імпорт зменшився в серпні на 2,4% зважаючи на млявий внутрішній попит в умовах зниження на ринку житла. У липні зменшення імпорту склало 1,6%.
Економісти, яких опитувало агентство Bloomberg, в середньому прогнозували збільшення експорту на 9% і збільшення імпорту на 3%. Імпорт з США знизився на 3,1%.
Обсяг китайського експорту в РФ підвищився в серпні на 27,1% порівняно з тим же місяцем 2013 року, імпорту – на 3,8%.
“Ослаблення імпорту, свідчить про слабкий внутрішній попит і слабкий економічний підйом в Китаї”, – підкреслює головний економіст з ринків КНР Barclays Plc в Гонконгу Цзянь Чан.
Профіцит зовнішньоторговельного балансу КНР минулого місяця досяг $ 49, 84 млрд, це рекордний рівень. Експерти в середньому очікували скорочення профіциту до $ 40 млрд із липневих $ 47,3 млрд.
Раніше Китай заклав правову основу, для того щоб дати місцевим органам влади повноваження продавати облігації для залучення коштів у реалізацію проектів, що представляють громадські інтереси.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас