У Росії готують позов до України на $1 мільярд - за "обстріли" своєї території — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії готують позов до України на $1 мільярд - за "обстріли" своєї території

Світ
2311
Депутати Державної думи РФ планують подати позов до України в міжнародні суди через обстріли території Росії з боку України.
Депутат Держдуми Роман Худяков (ЛДПР) направив запит голові Слідчого комітету Росії Олександру Бастрикіну про надання матеріалів слідства щодо “обстрілів” із боку України території Ростовської області.
У результаті “систематичних обстрілів”, як пише видання, є “загиблі, поранені, майну росіян завдано збиток і їхні життя постійно перебувають під загрозою”.
За твердженням видання, “черговий снаряд, що прилетів зі сторони України, розірвався 4 вересня в районі пункту пропуску “Волошино” Ростовської області”.
“До цього прикордонні території регулярно зазнавали обстрілів із боку України як артилерією, так і зі стрілецької зброї. У серпні неодноразово відбувалися обстріли, зокрема в районі КПП “Гуково” або села Куйбишево…”, – пишуть ЗМІ.
“До серпня, за повідомленнями уряду Ростовської області, територія Росії 16 разів зазнала обстрілів, у результаті яких одна людина загинула і 9 були поранені. Великій кількості громадян було завдано майнову шкоду”, – йдеться у статті.
Депутат Худяков після отримання матеріалів СКР збирається разом із потерпілими та за підтримки органів влади підготувати позов у міжнародні судові інстанції до України на $1 мільярд, який стане компенсацією російським громадянам.
“Наша територія регулярно зазнає обстрілів. Є загиблі, поранені, багатьом завдано матеріальних збитків. Сусідня держава повинна відповісти за ці злочини, а міжнародне співтовариство дати свою оцінку таким діям”, – заявив депутат Держдуми.
“При цьому в нас є причини думати, що обстріли здійснювалися цілеспрямовано. У батальйонах нацгвардії масово служать радикали, які відрізняються сильними антиросійськими настроями. Вони вчинили вже багато злочинів проти мирного населення, у тому числі вбили на території України чотирьох російські журналістів”, – стверджує Худяков
У самій Ростовській області розповіли, що українські снаряди продовжують розриватися на території Росії.
Як відомо, Донецька й Луганська області України зазнають величезних людських і матеріальних втрат через бої, розпочаті сепаратистами, яких озброїла аж до важкої техніки Російська Федерація. Частково зруйновані міста, дороги й мости, порушена інфраструктура, гинуть мирні жителі.
Крім того, з території Російської Федерації регулярно ведеться вогонь по українських військових і добровольцях, які беруть участь у антитерористичній операції на Донбасі – про що повідомляє в щоденних зведеннях РНБО України.
У Кабінеті міністрів України уже оцінили у 8 мільярдів доларів суму, якої потребуватиме відновлення Донбасу. Вочевидь, ця сума ще не остаточна.
За матеріалами:
Ізвестія в Украінє
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас