В Україні хочуть на 3 роки скасувати плату за ввезення електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть на 3 роки скасувати плату за ввезення електромобілів

Казна та Політика
1098
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України відбулося громадське обговорення законопроекту “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання зростання попиту на екологічні види транспорту і зниження енергетичної залежності України)” №4205а від 01.07.2014 року, який на три роки зменшує податкове навантаження на ввезення електромобілів в Україну. Проект закону пройшов перше читання і отримав підтримку більшості профільних міністерств та громадських організацій.
Проект закону пропонує тимчасово (до 2018 року) звільнити від оподаткування операції з ввезення на митну територію України електромобілів, а також операції з підакцизними товарами з реалізації легкових автомобілів, оснащених електричними двигунами (крім гібридних двигунів) з кількістю місць для сидіння не більше дев’яти.
Експерт реанімаційного пакету реформ (РПР) Костянтин Євтушенко зазначив, що нині в Україні головною проблемою для впровадження екологічних видів транспорту є відсутність державної підтримки.
“Саме тому, – зазначає Євтушенко, – ми в РПР вирішили розробити відповідну державну програму. Адже розуміємо, якщо кошти, які витрачаються на імпорт нафтопродуктів, у тому числі з Росії, направити на розвиток внутрішніх резервів енергетичного потенціалу, ми не тільки допоможемо економіці держави за рахунок вирівнювання платіжного балансу, а й поліпшимо екологічну ситуацію в Україні. і звичайно, ці кроки вплинуть на формування позитивного екологічного та інноваційного іміджу нашої країни у світі “.
Як пояснив експерт, кожна середньостатистична машина викидає 3 тонни вуглекислого газу (СО2) на рік. Тільки 5% автомобілів, зареєстрованих у Києві, викидають понад 300 тисяч тонн CO2 щороку. При цьому власник легкового авто на 100 км шляху витрачає близько 100 гривень, в той час, як аналогічний електромобіль, – 5-7 гривень на 100 км.
“Ці показники спонукають уряди розвинених країн підтримувати виробників електромобілів і надавати пільги споживачам. Так, сума компенсації за придбання електромобіля в США становить $ 7,500, у Франції – € 7,000, в Естонії – до 50%, але не більше € 18,000, в Китаї – за легковик $ 10,000 (до 18,000 в Пекіні), автобус – $ 82,000 “, – зазначає Костянтин Євтушенко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас