Газова революція: Ізраїль стає головним постачальником природного газу всьому Близькому Сходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газова революція: Ізраїль стає головним постачальником природного газу всьому Близькому Сходу

Енергетика
3148
Ізраїль зробив один крок до отримання статусу головного експортера природного газу іншим країнам регіону Близького Сходу після підписання договору з Йорданією про постачання газу протягом 15 років.
Партнери, які відкрили ізраїльське газове родовище, серед яких Noble Energy Inc. з Х’юстона, заявили про попередню угоду, досягнуту 3 вересня, з йорданською National Electric Power Co. про постачання газу. Договір укладено слідом за аналогічним договором, підписаним з Єгиптом.
Відкриття двох величезних родовищ під дном Середземного моря зробило Ізраїль експортером енергоносіїв своїм арабським сусідам навіть на тлі високої політичної напруженості за десятиліття. Виходячи з європейських цін вартість сьогоднішньої операції може скласти більше $ 15 млрд.
“Ця угода та інші регіональні договори про постачання сприяють розвитку проекту “Левіафан”, – заявив Кіт Елліот, старший віце-президент Noble по країнах Східного Середземномор’я. Більше 60% газу, що добувається за рахунок нинішніх потужностей, поставлятиметься за попередніми договорами.
Раніше ажіотаж навколо Середземного моря розігрався, після того як у ізраїльських берегів було виявлено одне з найбільших родовищ газу в світі за останні 10 років – “Левіафан”. Його запаси оцінюють майже в півтрильйона кубів природного газу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас