Україна додатково потребує 7 млрд кубометрів газу для забезпечення економіки і населення - Міненергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна додатково потребує 7 млрд кубометрів газу для забезпечення економіки і населення - Міненергетики

Енергетика
707
Україні додатково потрібно 6-7 млрд кубометрів газу для необмеженого забезпечення населення та економіки. Про це заявив на засіданні Координаційної ради з питань відновлення української державності в Донбасі і в АР Крим перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков.
За його словами, з червня 2014 року припинені поставки природного газу з РФ. За рахунок реверсних поставок з Європи та економії природного газу, в природних сховищах знаходиться близько 16 млрд. куб. газу, що майже на 3 млрд. куб. більше порівняно з минулорічними показниками.
“До початку опалювального сезону ми плануємо накопичити 17,2 млрд. кубів. Реверсивні поставки в цей період були на рівні 4-4,5 млн. кубів на добу. Завдяки заходам з налагодження реверсу зі Словаччини, сьогодні щодоби поставляється 27 млн​​. кубів, що дозволить нам отримати 10 млрд. кубів на рік”, – зазначив Ю.Зюков.
“Для забезпечення населення і бюджетної сфери економіки без обмежень додатково потрібно 6-7 млрд.куб. газу. Переговори щодо поставок газу з РФ тривають, але Росія не налаштована на поступки в ціні”, – уточнив він.
Ю.Зюков назвав ризики для проходження Україною осінньо-зимового періоду.
“Відсутність поставок природного газу Росією. Планова операція, яка припинила поставки нам вугілля з Донбасу на ТЕС. Зруйнована транспортна інфраструктура. Вугілля не може бути вивезене на ТЕС. Пошкодження елекро- і газових мереж”, – сказав перший заступник міністра.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас