Мінфін погасить НБУ борг в $ 1,4 млрд і може підвищити привабливість валютних ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін погасить НБУ борг в $ 1,4 млрд і може підвищити привабливість валютних ОВДП

Кредит&Депозит
301
Національний банк України з лютого виплатив Міжнародному валютному фонду (МВФ) зі своїх ресурсів SDR913 млн ($ 1,38 за поточним курсом) в рахунок погашення зобов’язань уряду за програмою stand-by 2010 року, говориться в матеріалах МВФ про оновлену програму stand-by для України.
“Відповідно до угоди, підписаної між Міністерством фінансів та НБУ в червні 2014 року, уряд повністю відшкодує (борг) НБУ до кінця 2014 року”, – наголошується в документах.
Згідно з ними, у зв’язку з гіршим, ніж очікувалося, виконанням критерію мінімальних міжнародних резервів, НБУ буде жорстко дотримуватися обсягів продажу валюти НАК “Нафтогаз України” та уряду, обумовлених у програмі, а уряд буде прагнути рефінансувати виплати за деномінованими у валюті облігаціями внутрішньої держпозики (ОВДП), пропонуючи відповідні процентні ставки і терміни погашення.
Як повідомлялося, МВФ 29 серпня вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand-by на суму майже $ 1,4 млрд, з яких $ 1 млрд буде залучено до держбюджету, а $ 400 млн піде Національному банку.
Найближчий аукціон з продажу валютних ОВДП (на нього виставляються дворічні папери) призначений на 16 вересня. На попередній подібний аукціоні 26 серпня була подана лише одна заявка на $ 8 млн під 14% річних, яку Мінфін відхилив. Останній результативний аукціон з розміщення валютних ОВДП пройшов 23 липня: тоді були продані річні облігації на $ 200 млн під 8% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас