Колишні кияни вимагають від Януковича $3 млрд. компенсації за втрачений бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишні кияни вимагають від Януковича $3 млрд. компенсації за втрачений бізнес

Особисті фінанси
2445
Подружжя-бізнесмени Микола та Лариса Іваненки, які попросили в США політичний притулок, подали в суд Нью-Йорка на екс-президента України Віктора Януковича, який, як стверджують вони, знищив їхній бізнес. Сума позову становить три мільярди доларів, пише американське видання The New York Post. Сайт Courthouse News Service повідомляє про півтора мільярди.
Крім колишнього глави держави, в числі відповідачів двоє його синів, колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров і ще понад 20 українських екс-чиновників і бізнесменів. Позов складається з 18 сторінок і включає різні договори як російською, так і українською мовами.
Бізнес Іваненків був зруйнований через будівництво в Києві Дарницького залізнично-автомобільного мосту через Дніпро. Його спорудження почалося в 2004 році, а через шість років по ньому відкрили рух. Остаточний запуск об’єкта відбувся влітку 2011 року.
Поблизу будівництва моста розташовувалася компанія Іваненків. У 2010 році офіс, автосалон, станція технічного обслуговування та складські приміщення бізнесмена, в яких працювало понад 200 осіб, зупинили роботу. Чотири будівлі, які перебували в довгостроковому користуванні “Люксекспресс II”, пішли під знесення, а на звільнених двох з половиною гектарах почали будівництво. Згодом бізнесменам, за словами позивачів, відмовилися виплачувати компенсацію.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас