Вартість військової операції в секторі Газа перевищила $ 9 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість військової операції в секторі Газа перевищила $ 9 млрд

Світ
249
Вартість військової операції “Рубіж оборони” в секторі Газа перевищила $ 9 млрд. Про це у вівторок ввечері заявив міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон на економічному форумі в Тель-Авіві.
“Безпосередня вартість операції перевищила $ 9 млрд”, – цитують слова міністра національної ЗМІ. Яалон підкреслив, що “боротьба з тероризмом – дороге заняття”. Він також зазначив, що ці витрати виправдані. Навіть в тому випадку, якби бюджет міністерства оборони єврейської держави був збільшений в три рази, “це не було б розбазарюванням коштів”, – підкреслив він.
Яалон зазначив, що система ППО “Залізний купол”, що перехопила велику частину ракет, які летіли з сектора Газа на населені пункти, дозволила Ізраїлю не розвивати операцію до стадії отримання повного контролю над палестинським анклавом, а також дала можливість не завмирати життю в ізраїльських містах, що звело до мінімуму економічні втрати для єврейської держави. “Кожне перехоплення палестинської ракети системою “Залізний купол” обійшлося в $ 100 тис.”, – повідомив глава оборонного відомства. Однак, незважаючи на високу вартість, навіть “з економічної точки зору ці витрати виправдані”, підкреслив він.
Операція “Рубіж оборони” тривала 50 днів – з 8 липня по 26 серпня. За цей час в секторі Газа загинули 2140 людей, ще близько 11 тис. отримали поранення. За ізраїльськими даними, в результаті операції були ліквідовані більше 750 палестинських бойовиків. Втрати Ізраїлю склали 66 військовослужбовців (найбільші втрати у військових операціях з 2006 року) і шість мирних жителів.
За даними ізраїльської армії, за 50 днів військової операції палестинські радикали з сектора Газа випустили по Ізраїлю 4,5 тис. ракет. 3,6 тис. ракет розірвалися в незаселеній місцевості, система ППО “Залізний купол” перехопила 735 ракет.
З 8 липня ізраїльська армія з повітря, моря і вогнем артилерії і танків вразила 5263 цілі на території сектора Газа.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас