Аграрні компанії України за півроку подешевшали більш ніж на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрні компанії України за півроку подешевшали більш ніж на 20%

Фондовий ринок
738
Аграрні компанії України за півроку подешевшали більш ніж на 20%. Про це повідомили в прес-службі асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”.
За даними асоціації УКАБ, поки на світових біржах представлені 15 українських публічних аграрних компаній. За останні 6 місяців цей показник зменшився більш ніж на 1,1 млрд доларів США (-22,2%), а з жовтня 2013 року – на 2,5 млрд доларів США (-39,1%) і станом на кінець серпня склав 3,9 млрд доларів.
За словами генерального директора УКАБ Володимира Лапи, капіталізація українських аграрних компаній зараз на найнижчому рівні з 2009 року. “Військові дії частково пояснюють цей факт, – констатує Володимир Лапа, – при цьому вже тривалий час відчувається вплив політичної та макроекономічної нестабільності, включаючи ситуацію на фінансових ринках. Також інвесторам не додають оптимізму перманентні спроби Міністерства фінансів підвищити податковий тиск на сільгоспвиробників”.
За словами президента УКАБ Алекса Ліссітси, сьогодні аграрний сектор України переживає мабуть найважчі часи, починаючи з 2004 року.
У свою чергу президент асоціації Алекс Ліссітса підкреслив, що це пов’язано не тільки з політичною ситуацією, а й з незрозумілою поведінкою уряду щодо подальшого розвитку як країни, так і АПК.
Наприклад, уточнив він, за останній рік уряд уже втретє намагається змінити оподаткування в агросекторі, повний хаос панує в земельних відносинах і процвітає корупція в органах державного управління аграрного сектора, включаючи Мінагрополітики.
І це, на його думку, відлякує інвесторів як іноземних, так і вітчизняних, тому зниження капіталізації публічних компаній аграрного сектора цілком зрозуміло – інвестори просто не вірять в Україну.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас