Зростання економіки Австралії сповільнилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки Австралії сповільнилося

Світ
185
Темпи економічного зростання в Австралії сповільнилися в II кварталі 2014 р. на тлі зміцнення місцевої валюти, а також падіння цін на сировину.
ВВП Австралії виріс у квітні-червні на 0,5% порівняно з попереднім кварталом, коли підйом становив 1,1%, свідчать офіційні статистичні дані.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували збільшення ВВП на 0,4%.
Щодо II кварталу 2013 р. економіка країни зросла на 3,1% при прогнозі аналітиків в 3%.
Зростання інвестицій в сировинний сектор Австралії, який підтримував економіку країни протягом багатьох років і супроводжувався зміцненням австралійського долара, закінчився. Проте курс місцевої валюти залишається високим.
Високий курс австралійського долара негативно позначається на виробничому секторі країни, особливо з урахуванням того, що ціни на залізну руду – основний експортний товар Австралії – рухнули в цьому році на 35%. За словами глави Резервного банку Австралії Глена Стівенса, курс австралійського долара “залишається вище своєї справедливої ​​оцінки, особливо з урахуванням падіння цін на сировину”.
Безробіття в Австралії в липні виросло до 6,4% – максимуму за 12 років, сукупні прибутки компаній в II кварталі впали на 6,9%, що стало найзначнішим зниженням за 5 років.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас