Бжезинський: після України Путін може напасти на країни Балтії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бжезинський: після України Путін може напасти на країни Балтії

Світ
1304
За повідомленням польського телеканалу TVN 24, колишній радник президента США Джиммі Картера в інтерв’ю CNN виклав свої надії на саміт НАТО в уельському місті Ньюпорт, який починається в четвер.
“Російські війська переходять кордон, російські танки переходять кордон, російська артилерія проводить обстріли, проросійські бойовики озброюються росіянами. Це серйозна загроза”, – сказав Бжезінський.
Він також сподівається, що на саміті НАТО в Уельсі, який розпочнеться в четвер, будуть прийняті рішення, пов’язані з розгортанням сил НАТО в країнах Балтії.
“Я очікую підтвердження, що НАТО є активним і надійним Союзом, який готовий прийняти необхідні заходи для забезпечення загальної безпеки. Це вимагає чіткого рішення про розгортання на постійній основі сил НАТО, які включатимуть американців, англійців, французів, німців та італійців, в країнах Балтії, може бути, навіть у Польщі, хоча ця країна в значній мірі самодостатня”, – сказав колишній радник президента Картера.
“Росіянам треба дати сигнал, що ці країни не Україна, тому що, якщо Путін переможе в Україні, він застосує ту ж стратегію проти країн Балтії”, – підкреслив він.
Бжезинський також підкреслив, що Китай насправді не підтримує Путіна, а навпаки – він боїться його впливу на світову економіку.
“Росіяни стверджують, що Китай їх підтримує, але я думаю, що справа йде інакше. Китайці бояться, що авантюристична позиція (awanturnicza postawa) Путіна може стати дуже серйозною загрозою для світової економіки. Для них це означатиме катастрофу. Я вважаю, що китайці повинні проявити велику активність і сказати Путіну, що будь-яка зміна кордонів через багато років після другої світової війни і на початку першої світової війни, це не шлях для вирішення міжнародних проблем”, – сказав Бжезінський.
За матеріалами:
Ізвестія в Украінє
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас