Європейцям можуть заборонити купувати російські держоблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейцям можуть заборонити купувати російські держоблігації

Фондовий ринок
241
Європейцям можуть заборонити покупку російських державних облігацій в рамках нових санкцій Євросоюзу проти Росії через роль Москви в конфлікті на сході України.
Про це в понеділок, 1 вересня, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на три дипломатичні джерела в ЄС.
“Я чув, що заборона на покупку російських державних облігацій може бути в наступному пакеті (санкцій)”, – повідомило агентству одне з джерел в ЄС, знайоме з ситуацією навколо обговорення подальших санкцій.
Як підкреслили джерела агентства, санкції відносно фінансового сектора дозволять вдарити по уряду Росії, а не по рядовим громадянам. При цьому нові заходи, за їх словами, можу бути узгоджені з США.
За словами співрозмовника агентства, новий пакет санкцій також може включати посилення обмежень на технології подвійного призначення військового і цивільного застосування, а також обмеження на поставки геологорозвідувального устаткування.
“Мало б сенс націлитися на газові технології, коли справа доходить до можливості подальших санкцій проти Росії, оскільки це вплине на газовий проект Росії, підписаний з Китаєм”, – зазначив дипломат.
Співрозмовник агентства нагадав, що в понеділок 28 представників ЄС провели екстрену нараду з питання нових “значних” обмежувальних заходів проти РФ, проте ніяких рішень не очікується. Наступна зустріч представників ЄС відбудеться в середу, 3 вересня.
Двома днями раніше, 30 серпня, лідери Євросоюзу наказали Єврокомісії розробити нові санкції проти Росії до 7 вересня. Передбачається, що до списку санкцій увійдуть “кожна людина і організація, яка співпрацює з сепаратистськими групами на Донбасі”. Чехія, Угорщина, Словаччина та Кіпр, однак, заявили, що не хочуть нових санкцій проти Росії.
Щоб прийняти рішення про проект нових санкцій проти Росії, в Євросоюзі повинна бути одноголосна підтримка. Тому Чехія, Угорщина, Словаччина та Кіпр цілком можуть його зірвати.
В понеділок канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що агресія РФ відносно України не може залишитися без відповіді.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас