У Миколаївській області податківці завдали державі збитків на 185 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Миколаївській області податківці завдали державі збитків на 185 млн грн

Казна та Політика
1288
Посадовими особами податкового органу Миколаївщини за результатами перевірок платників податків виявлено протиправні дії на суму близько 155 млн. грн. Водночас податківці в межах терміну позовної давності до суду з позовами про стягнення на користь держави коштів, одержаних за такими угодами, не звернулися, повідомили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.
Також прокуратурою області виявлено кримінальне правопорушення у діяльності посадових осіб територіального підрозділу Головного управління Міндоходов в Миколаївській області щодо неналежного виконання ними своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на загальну суму понад 30 млн. грн.
За цими фактами органами прокуратури області зареєстровано кримінальні провадження у ч. 2 ст.367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки).
Досудове розслідування у кримінальних провадженям триває.
Загалом, протягом року за результатами прокурорських перевірок у вказаній сфері розпочато 5 кримінальних проваджень, внесено 65 подань про скасування і приведення у відповідність до вимог Податкового кодексу України актів органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів.
Нині 8 рішень сільських рад приведено у відповідність до чинного законодавства та скасовано, решта документів прокурорського реагування перебуває на розгляді.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас