"Укртелеком" буде звертатися до міжнародних судових інстанцій - для захисту свого майна в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" буде звертатися до міжнародних судових інстанцій - для захисту свого майна в Криму

Фондовий ринок
436
ПАТ “Укртелеком” заявив про готовність звертатися в міжнародні судові інстанції з метою захисту своїх майнових прав на території м.Севастополя, передають ЗМІ з посиланням на прес-службу компанії.
Зокрема, як зазначили в компанії, “Укртелеком” отримав письмове повідомлення від управління зв’язку та інформаційних технологій уряду Севастополя та Державного унітарного підприємства “Севастополь Телеком” з посиланням на розпорядження № 99 “Про закріплення майна за Державним унітарним підприємством “Севастополь Телеком” при тому, що майновий комплекс кабельної каналізації міста закріплений за компанією “Севастополь Телеком” на праві господарського відання.
У зв’язку з цим, в прес-службі ВАТ “Укртелеком” заявили, що значна частина телефонної кабельної каналізації міста належить “Укртелекому” на правах приватної власності.
“Оператор не бачить законних підстав для примусової передачі своєї інфраструктури, активів або абонентів іншим суб’єктам господарської діяльності. Розпорядження уряду Севастополя і висунута вимога підприємства “Севастополь Телеком” незаконні, оскільки суперечать законодавству Російської Федерації і нормам міжнародного права, і, по суті, є свідченням протиправного захоплення об’єктів приватної власності місцевими властями в Севастополі. Дії уряду Севастополя і компанії “Севастополь Телеком” ставлять під загрозу забезпечення послугами зв’язку Севастополь і Крим в цілому”, – зазначили в прес-службі.
Про даний факт “Укртелеком” повідомив Національній комісії з питань зв’язку та інформатизації. Крім того, спрямовані письмові вимоги про захист приватної власності в Генеральну прокуратуру РФ, Міністерство зв’язку та масових комунікацій Росії, а також в адміністрацію президента РФ.
“У разі прийняття місцевими органами влади незаконних рішень, що порушують права та інтереси оператора, ВАТ “Укртелеком” буде використовувати всі можливі законні засоби захисту своїх прав. Зокрема, для подальшого захисту своїх майнових прав оператор готовий звертатися до міжнародних судових інстанцій”, – підкреслили в прес-службі.
Нагадаємо, за словами директора Кримського експертного центру Олексія Стародубова, для захисту майнових прав на бізнес і нерухомість, які залишилися в Криму, необхідно скористатися міжнародним досвідом і санкціями.
“Ми можемо звертатися в Міжнародний комерційний арбітраж, в іноземні суди, і через них направляти стягнення на майно Російської Федерації і російських компаній за межами України, чим можемо змушувати вести з нами діалог на наших умовах. Робота з західними партнерами в контексті застосування санкцій, також буде ефективним інструментом боротьби України за Крим”, – вважає А.Стародубов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас