Після скасування експортних мит поставки українських товарів в ЄС зросли на 14% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після скасування експортних мит поставки українських товарів в ЄС зросли на 14%

Казна та Політика
479
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу наголошує позитивний вплив ряду заходів, прийнятих Єврокомісією для надання підтримки економіці України. Про це він сказав журналістам у суботу після зустрічі з президентом України Петром Порошенко в Брюсселі.
Баррозу також нагадав, що пакет заходів допомоги на суму в 1 млрд євро Єврокомісія схвалила ще в березні цього року.
Одним із дієвих механізмів допомоги президент Єврокомісії назвав введені з 15 травня односторонніх торгових заходів, що передбачають скасування 98% імпортних мит на українські товари в ЄС. “Односторонні торговельні заходи, запропоновані Єврокомісією, привели до зростання на 14% поставок українських товарів до ЄС за останні місяці”, – сказав Баррозу.
Він нагадав, що Єврокомісія створила групу підтримки для забезпечення допомоги українському уряду в проведенні необхідних реформ. Баррозу також нагадав, що Єврокомісія готова надати допомогу в організації наприкінці цього року конференції донорів для України, яка повинна включати, зокрема, питання реконструкції зруйнованої інфраструктури східних регіонів країни.
Президент України Петро Порошенко перебуває у Брюсселі з одноденним робочим візитом, зустрівся з президентом Ради Європейського союзу Германом Ван Ромпеєм. Глава української держави також бере участь у саміті Європейської народної партії, а також виступить перед главами 28 держав і урядів країн ЄС в рамках саміту Євросоюзу.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас